-
-

Workshops

Deze workshops zijn zorgvuldig ontworpen om aan specifieke behoeften van ouders en hun baby's te voldoen. Ze kunnen los worden gevolgd of als onderdeel van een complete cursus babymassage.

Op deze pagina vind je informatie over de volgende workshops:

  • Darmkrampjes
  • Slaaplekker
  • Aanpak en bewustwording van voorkeurshouding bij baby's


Workshop: Darmkrampjes
Doel: Deze workshop is speciaal ontwikkeld om ouders praktische massagetechnieken te leren die specifiek gericht zijn op het verlichten van darmkrampjes bij baby's. Darmkrampjes kunnen een bron van ongemak zijn voor veel baby's en stress veroorzaken voor zowel de baby als de ouders.

Inhoud:

  • Uitleg over de oorzaken van darmkrampjes en hoe babymassage kan helpen.
  • Demonstratie en hands-on oefeningen van specifieke massagetechnieken die gericht zijn op het ontspannen van de buik en het bevorderen van de spijsvertering.
  • Tips voor voeding en houdingen die kunnen helpen bij het verminderen van krampjes.


Workshop: Slaaplekker
Doel: Deze workshop richt zich op technieken die de slaap van de baby bevorderen. Een goede nachtrust is essentieel voor de ontwikkeling van de baby en het welzijn van de ouders.

Inhoud:

  • Bespreking van het belang van slaaproutines en hoe babymassage een rustgevende overgang naar de slaap kan ondersteunen.
  • Aanleren van massagetechnieken die ontspanning bevorderen en de baby helpen om dieper en rustiger te slapen.
  • Advies over het creëren van een slaapbevorderende omgeving in de slaapkamer van de baby.


Workshop: Aanpak en bewustwording van voorkeurshouding bij baby's

Doel: Deze interactieve workshop biedt ouders inzicht in het belang van het herkennen en aanpakken van voorkeurshoudingen bij baby's. Het doel is het bevorderen van een gezonde lichamelijke ontwikkeling en het voorkomen van mogelijke complicaties verbonden aan een onbehandelde voorkeurshouding.

Inhoud:
Inleiding tot Voorkeurshouding: Een gedetailleerde uitleg over wat voorkeurshouding bij baby's inhoudt, inclusief de oorzaken, de mogelijke gevolgen voor de lichamelijke ontwikkeling van de baby, en het belang van vroege herkenning en interventie.

Herkenning en Preventie: Richtlijnen voor het observeren van tekenen van voorkeurshouding bij baby's, met praktische tips voor het creëren van een stimulerende omgeving die de baby aanmoedigt om zijn of haar hoofdje in verschillende richtingen te bewegen. Dit deel omvat ook preventieve maatregelen die ouders vanaf de geboorte kunnen nemen om voorkeurshouding te voorkomen.

Praktische Aanpak: Demonstratie en hands-on oefeningen van veilige en effectieve technieken die ouders thuis kunnen toepassen om de voorkeurshouding van hun baby te corrigeren en te beheren. Dit omvat zachte rekoefeningen, positioneringstechnieken, en activiteiten om de motorische ontwikkeling en spierkracht van de baby op een evenwichtige manier te ondersteunen.

Dagelijkse Routine: Advies over het integreren van de geleerde technieken in de dagelijkse verzorgingsroutine van de baby, met als doel het bevorderen van een gezonde houdingsontwikkeling en het waarborgen van het fysieke welzijn van de baby op lange termijn.
Deze workshop is ontworpen om ouders niet alleen te informeren maar ook praktisch te ondersteunen in het bevorderen van de optimale ontwikkeling van hun baby, door bewustwording en actieve participatie in het voorkomen en aanpakken van voorkeurshouding.


Organisatie van Workshops:
De workshops worden met regelmaat georganiseerd en zijn zo gepland dat ze zowel voor nieuwe als terugkerende ouders toegankelijk zijn. Elke workshop duurt ongeveer 1 a 2 uur, afhankelijk van het onderdeel en de interactie met de deelnemers. Deelnemers krijgen naast praktische vaardigheden ook een reeks aanvullende materialen mee, zoals hand-outs voor verdere oefening thuis.

Door deel te nemen aan deze workshops krijg je als ouders niet alleen waardevolle tools in handen om de gezondheid en het welzijn van hun baby te ondersteunen, maar versterken jullie ook de emotionele band met je kind.